קבלו את הפצצות הירוקות והמושלמות האלה, שאהובות ממש גם על הילדים.
קציצות ברוקולי ותרד, עשירות בסיבים, חלבון, ויטמינים ומינאלים.
ממש קציצות סופרפוד שאת כל המצרכים עבורן אפשר לקנות בסופר הקרוב לביתכן.
והן גם ללא גלוטן 🙂
מתכון לקציצות ברוקולי ותרד בקערה אחת:
מה צריך:
שקית מדליוני תרד
שקית ברוקולי קפוא
(תפשירו אותן מחוץ למקרר שעתיים לפני ההכנה)
3 ביצים
חופן עירית קצוצה (לא חובה)
כפית שטוחה של מלח
מעט פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
2-3 כפות של קמח עדשים כתומות
2-3 כפות של קמח שיבולת שועל
2 כפות שמן זית
איך מכינים?
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו, סוחטים היטב את מדליוני התרד מנוזלים, קוצצים את הברוקולי דק דק ממש (אין צורך לבשל וניתן לקצוץ בסלייסר).
מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח. מוספים שתי כפות קמח מכל סוג עד להטמעה, אם העיסה מספיק יציבה מייצרים קציצות שמנמנות ומניחים נייר אפייה משומן בשמן זית.
אם לא, מוסיפים עוד קמח. אל תערבבו את העיסה יתר על המידה.
מכינים שתי תבניות גדולות עם כל הקציצות, מזליפים מעט שמן זית מעל הקציצות ואופים עד השחמה.
לפני שתשאלו: ניתן להמיר את שני סוגי הקמחים בקמח כוסמין מלא לגרסה עם גלוטן.
מגישים עם סלט שווה וטחינה גולמית מלאה או רוטב יוגורט סמיך וטוב עם מלא עשבי תיבול.
תהנו ותייגו אותי באינסטוש אם הכנתן 🙂