מאפים מלוחים, פשטידות ולביבות

אם ארוחות הערב שלכם מסתכמות בחביתה או טוסט ואתם ממש מחפשים גיוונים, כאן המקום הבטוח שלכם. תמצאו פה, לביבות שוות מירקות וקמחים מלאים, מאפים ופשטידות, כולם בריאים, טעימים בטירוף וקלי הכנה. בואו…

קציצות ירוקות לאמהות עסוקות

קבלו את הפצצות הירוקות והמושלמות האלה, שאהובות ממש גם על הילדים. קציצות ברוקולי ותרד, עשירות בסיבים, חלבון, ויטמינים ומינאלים. ממש קציצות סופרפוד שאת כל המצרכים עבורן אפשר לקנות בסופר הקרוב [...]

מאפינס/פשטידות אישיות קישואים – זיתים

מאפינס קישואים וזיתים ללא גלוטן – כזה שילדים אוהבים מה השוס? (יש עוד מילה כזאת שאשכרה אנשים משתמשים בה??) שאת הקישואים לא רואים, לא שאכפת לי שיראו, אבל הם בעצם [...]

קציצות קינואה ובטטה אפויות משגעות

קציצות קינואה ובטטה – רכות ונימוחות – נחטפות בשניות – טבעוניות עם אופציה ללא גלוטן חומרים: 4-5 בטטות קטנות/בינונית או 2-3 גדולות מבושלות ומעוכות לפירה – אני אופה את הבטטות שלמות [...]

לביבות גבינה/פנקייקים בריאים

מרכיבים: 3 ביצים גביע יוגורט של 200 מ"ל או גביע גבינה לבנה/יוגורט סויה טבעי/גבינה לבנה טבעונית כוס קמח כוסמין מלא/קמח שיבולת שועל כפית גדושה אבקת אפיה מלוח: חצי כפית מלח [...]

פיתות על מחבת – טבעוני

מרכיבים: כוס קמח 80 אחוז מלא כוס קמח כוסמין מלא כוס מים פושרים כפית שמרים יבשים כפית סוכר כף שמן זית חצי כפית מלח אופן ההכנה: שמים את כל החומרים [...]

מאפינס זיתים

זה המאפינס הכי טעים שיש והעיקר שהוא פשוט וקל  רכיבים: 3 ביצים קוט'ג אחד + גביע גבינה לבנה 2 כפות שמן זית כוס קמח כוסמין מלא כפית אבקת אפיה חצי [...]

פיצה מבצק יוגורט

המתכון הזה של פיצה מבצק יוגורט, שרץ במיליון קבוצות ואני ממש מתנצלת בפני מי שהמציא אותו שאני לא זוכרת לתייג. פשוט ראיתי אותו בהמון מקומות ואני כבר לא יודעת איפה. [...]

לחמניות גבינה – בואיקוס בגרסה הבריאה

חזרתי אתמול משלושה ימי ניתוק מוחלט בברלין. היה כל-כך כיף, ממלא באנרגיות שהתחשק לי לפנק אתכן במתכון לבואיקוס – לחמניות גבינה מהירות בגרסא בריאה, רק קמחים מלאים, שמן זית, ביצים [...]

אם יש משהו שאני ממש אוהבת לארוחת ערב זו פשטידה טובה עם סלט עשיר.
בדרך כלל מבססת את הפשטידות על ירקות, גבינות, ביצים וקמחים מלאים.
לפעמים הן יהיו ללא מוצרי חלב, לפעמים יגיעו כמאפינס ולפעמים כפשטידות פיצה.

ובכלל, בואו נדבר רגע על פיצה, המאכל שאין שום סיכוי שאני אוותר עליו בשום מצב. ממש אוהבת פיצה טובה,  הילדים שלי מתים עליה ולכן תמצאו פה הרבה ממנה בגרסאות שונות, קלות יותר ופחות. פיצות דקות או עבות עם שמרים או בלעדיהן, לא חשוב באיזה פורמט, פיצה בריאה יותר היא תמיד ארוחה מעולה לצד סלט גדול ושווה.

ואם במאפים עסקינן, אז יש לי בשורה ממש משמחת ממש בגזרתם, אמנם המאפים הסטנדרטיים (בורקסים, סמבוסק, קרואסונים), אלו שקונים במאפיות פחות מומלצים לצריכה על בסיס יומיומי. אך בהחלט ניתן להכין באפייה ביתית, מאפים טעימים לא פחות ובריאים על בסיס של קמחים מלאים.

בנוסף – תפגשו כאן את חברותיי, הלביבות האפויות, אלו שמבוססות על ירקות, הן כיפיות ממש לצד טחינה וסלט קצוץ, אפילו בתוך פיתה מלאה ואיכותית. כתוספת או כמנה עיקרית. בארוחת בינייים, ערב, בוקר או צהריים. אפשר לקחת אותם בקופסא לטיול או לגן שעשועים. אפשר תמיד להכין מהם כמות ענקית ולהקפיא.

למה ענקית אורית? כי אם תכינו סתם כמות כפולה, ותשאירו אותם על השיש להצטננות קלה כנראה שלא ישאר מהן שום דבר להקפאה. נסו ועדכנו אם טעיתי 🙂

בקיצור, יהיו כאן מלא סוגים של לביבות אפויות, כיפיות כאלה, פשטידות מגוונות ומאפים שווים ובריאים שלא נופלים משום מאפה אחר שתפגשו.

קצת ועל קצה המזלג, נעשה היכרות עם הקמחים המלאים שמככבים פה:

קמח כוסמין מלא: הכוכב העולה – הוא נוח לעבודה, מתאים כמעט לכל סוגי המאפים והפשטידות.

קמח 80% חיטה מלאה: הוא קמח מאד נוח לשימוש, הוא מתנהג כמעט כמו קמח לבן רגיל. לכל מי שעדיין לא רגיל לשימוש בקמחים מלאים, הוא צעד ביניים ראשון וחשוב ביותר.

קמח שיפון מלא: קמח כבד יותר, המתאים בעיני בעיקר להכנת לחמים או קרקרים (כמו במתכון של הבייגלה שלי).

קוואקר או קמח עדשים – שניהם נוחים לעבודה ומכילים כמות נכבדת של סיבים תזונתיים ויטמינים ומינראלים. ניתן בקלות לשלב אותם בכל מאפה שתבחרו.

אם אתם רוצים לדעת עוד על קמחים מלאים – לחצו כאן.