תוספות

כאן תוכלו למצוא את כל התוספות הבריאות, הטעימות והמושלמות שלי לכל מנה עיקרית. פחמימות מלאות ומורכבות או ירקות או גם וגם.

כי אם נדבר על צלחת מאוזנת ובריאה היא יכולה להיראות כמו הסמל של מרצדס, מחולקת לשלושה חלקים שווים – שליש פחמימות מלאות, שליש חלבון איכותי – שם רוב המתכונים יופיעו בקטגוריית העיקריות ושליש ירקות – אותם תמצאו כאן או בקטגוריית הסלטים האהובה עליי.

מוקפץ אטריות שעועית ממכר

אמאל'ה, איזה טירוף, מבידוד לבידוד. יום אחד מאבדת את זה לחלוטין וביום אחר מתאפסת וחוזרת לעצמי. קיבלתי החלטה, לא לראות יותר ולא לקרוא יותר חדשות. ומה שיהיה. יהיה. ובנתיים קבלו [...]

סיר קינואה חם ומנחם

סיר קינואה מהמם עם מיליון קישואים, טעיםםםםם.  תיזהרו להשאיר את הסיר על הגז, הוא הולך להתחסל. בא לי לגור בתוכו עד שיגמר הגל. בחיי. איך מכינים? מטגנים בצל גדול קצוץ [...]

בורגול עם אפונה

ביום רביעי היה לי בוקר מטורף, סיימתי פגישה ב12.40 וקלטתי שתכף צהריים. ניסיתי להיזכר שנייה מה בתכנון, פתחתי את המקרר ומצאתי טופו ובמיה מוכנים לאכילה. אך בגיזרת הפחמימות לא נותר [...]

מג'דרה זריזה

מג'דרה זריזה וסלט הכי פשוט שיש. זו אחת הארוחות צהריים היותר קלות הכנה, כיפיות וטעימות. ואחרי שהבטחתי בסטורי שאני אשתף באופן ההכנה, אז הייתי חייבת. קבלו הסבר מדויק, ככה: מבשלים [...]

אנטי פסטי

התחשק לי לפנק אתכם בסודות שלי לאנטי פסטי מושלם. אני חולה על אנטיפסטי בכל ארוחה ובכל מצב צבירה. כתוספת לארוחה עיקרית או לכריך. אז לכבוד יום ראשון שגרתי, גזרו ושמרו [...]

מה זה בכלל פחמימות מלאות ומורכבות? אלו פחמימות שמתפרקות לאט יותר בגוף שלנו בזכות תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים – בתוך המשפחה הזאת אנחנו יכולים למצוא את הדגנים המלאים כמו חיטה מלאה, כוסמין מלא ושיפון מלא (המשמשים אותנו לרוב בהכנת מאפים או פשטידות).

וגם קינואה, בורגול, גריסים, קוסקוס מלא, פסטה מלאה, מג'דרות לימנהן ועוד.

ברוב המשפחות שאני מכירה ארוחת הצהריים כוללת תמיד פחמימה וחלבון – פתיתים וקציצות, עוף ואורז, שניצל ותפוחי אדמה, איכשהו הירקות נשכחים שם, כאשר מנסים לעשות שינוי תזונתי חותכים גם סלט וכשלא אז לא.

אחד מהטיפים הכי משמעותיים שלי למשפחות שאני מלוווה הוא לדאוג לירקות חמים לארוחת הצהריים. לרוב אני שמה לב שבערב הרבה יותר קל לנו לחתוך ירקות או סלט אבל בצהריים, אנחנו לרוב בעבודה והילדים בבית או בצהרונים. אין לנו פנאי להוסיף ירקות טריים. ולכן, אני תמיד ממליצה להורים או אנשים עסוקים המכינים מראש צלחות או קופסאות להכין צלחת א קופסא מוכנה הכוללת בתוכה גם ירקות מבושלים/מוקפצים/אפויים, כך אין סיכוי שהירקות יתפספסו שם.

באיזה ירקות אני אוהבת להשתמש: 

א. כשיש לי זמן או בא לי להכין משהו מיוחד – אז בכולם
ב. כשאין לי – אני מאד אוהבת להשתמש בירקות קפואים, גם הם כמו הטופו הן סופר פוד שהוא פאסט פוד

אם תפתחו את המקפיא שלי יפלו עליכם כמויות של שקיות כאלו.
אל חשש, אמנם חלק מהויטמנים נהרסים בהקפאה אבל חלקם נשמרים.
בגזרת המינראלים והסיבים התזונתיים – כולם נשמרים – אז תדמיינו איזה בונוס מושלם.

איזה ירקות קפואים מומלצים? איזה שאתם אוהבים, שעועית ירוקה, ברוקולי, כרובית, גזר גמדי וכרוב ניצנים הם הפייבוריטים שלי.

ולכן בקטגוריה הזו, תוכלו למצוא את שני המרכיבים החשובים בארוחות חמות – פחמימות מלאות וירקות.