מתוקים בריאים
הקטגוריה ב-ה הידיעה.
איך אנחנו אוהבים מתוק, ואם אפשר להפוך את אותו מתוק גם לבריא, אז זה נשמע כמו חלום שמתגשם.
עוגת יומולדת בגרסה הבריאה
מי שמכירה אותי היטב יודעת שחמשת ילדיי נולדו בחורף.. כן כן.. זה אומר שאני כבר חודש מכינה עוגות יומולדת.. אז קבלו גרסה יותר שפויה לעוגת יומולדת בגרסה הקצת יותר בריאה: [...]
טראפלס תמרים – שוקלד עננים
טראפלס תמרים – שוקולד חלום! מה אני אגיד לכם – לאחרונה אנחנו מכורים באופן אנוש לטראפלס תמרים-שוקולד המטורפים האלו? כל החמישה שלי מאוהבים בהם, עד כדי כך שכדי שישארו לי [...]
עוגיות קינמון מעולות מחמישה מרכיבים פשוטים
אם יש משהו שאני לא מוותרת עליו באופן כללי זה מתוקים. הם תמיד ישתלבו לי בסדר היום וברוב הפעמים בגרסתם הבריאה יותר. ואם יש עוד משהו שאני לא מוותרת עליו [...]
גרנולה מדהימה וכשרה לפסח
החלטתי שאין מצב שאני מוותרת על הארוחה הקבועה שלי אחרי אימון, הכוללת יוגורט טבעי + פרי חתוך וגרנולה ביתית שווה, גם בפסח. מה גם שאף אחד בבית לא מוותר לי [...]
קרפ בריא יותר
מרכיבים: 1 כוס קמח כוסמין מלא 1 וחצי כוסות חלב או מים כפית תמצית וניל 1ביצה כף שמן קוקוס/ קנולה אופן ההכנה: מערבבים את הביצים, החלב, השמן ותמצית וניל עד [...]
ארטיק שוקו בננה – טבעוני
מרכיבים: 4 בננות קפואות כף חמאת בוטנים טבעית כפית קקאו מעט חלב קוקוס אופן ההכנה: מכניסים את כל המצרכים לבלנדר/ נינג'ה וטוחנים הכל למרקם חלק מכניסים את הבלילה בעזרת כף [...]
גליל/כדורי תמרים
הזדמנות מצויינת למתכון הכי פשוט וטעים לגליל/כדורי תמרים, בטעם שוקולדי ועשיר בזכות הקקאו והטחינה, כזה שלא תפסיקו להכין. מבטיחה. אחד הפתרונות המעולים ביותר כשמתחשק משהו מתוק ליד הקפה, או סתם [...]
עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות – 24 עוגיות
עוגיות הדגל שלי – עוגיות שוקולד צ'יפס על בסיס קוואקר מטורפות מערבבים יחד לפי הסדר: 2 ביצים חצי כוס סוכר חום חצי כוס שמן זית חצי כוס טחינה גולמית מלאה/חמאת [...]
לאחרונה, כל מי שאני פוגשת, גם מטופלות שמגיעות אליי קליניקה וגם חברות או עוקבות שאני לא מכירה, אומרות לי "יו אורית, את לא מבינה, הכנתי את העוגיות שלך, הטראפלס שוקולד, הכדורי תמרים והעוגה ויצא מושלםםם" וכל פעם מחדש, אני שמה לב שהמתכונים שאתן הכי אוהבות, הן המתוקים,
למרות שאני בעצמי מכינה אותם בתדירות ממש לא גבוהה.
כן מכינה לסדנאות, מכינה שיש אורחים, אבל רוב הזמן עסוקה בלהכין, סלטים, מרקים, קציצות, מוקפצים, אנטי פסטי או ירקות אחרים אפויים, פשטידות ואת הגרנולה הקבועה שלי – שנכנסת לקטגוריה הזאת גם.
כלומר שמה דגש משמעותי דווקא על הירקות, הקטניות, הדגנים המלאים והחלבונים.
אז זה המסר האמיתי שחשוב לי שתפנימו.
כי למרות שאלו מתוקים בריאים יותר ובהחלט עדיפים ממש על חבריהן עתירי החמאה, הסוכר והקמח הלבן הן עדיין מתוקים.
שקד היא הבת הגדולה שלי, וכל פעם היא צוחקת עליי שהקינוחים שלי מבוססים על אותם מרכיבים. והאמת היא שהיא די צודקת, מה אני אעשה שמצאתי את השילוש הקדוש והבריא – במקום חמאה – קמח לבן וסוכר.
יש שם טחינה מלאה – שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו – שמן זית – סילאן טבעי/מייפל/סוכר חום – קוואקר – קמח כוסמין מלא.
אז אמנם, זה כבר לא כזה שילוש, יותר כמו שישוש (לא בטוחה שיש מילה כזאת בעברית) ובכל זאת, זה שילוב מושלם שהופך את המתוקים למעולים ועל הדרך עוזר לנו למתן את העליה ברמות הסוכר בדם בעקבות אכילתם.
כי שומן איכותי והרבה סיבים תזונתיים מסייעים לנו בדיוק למטרה זו.
בנוסף, חשוב לי שתדעו בהקשר הזה שאין ממש עדיפות לסוג סוכר אחד על פני השני, כולם בסופו של דברים מתפרקים בגוף שלנו לסוכר, לא חשוב אם הם הגיעו מסוכר לבן, קוקוס או סילאן.
אז מהם הבשורות המשמחות למרות זאת, שיש לנו אפשרות במסגרת תזונה מאוזנת לצרוך גם סוכרים פשוטים, לפי כל ארגוני הבריאות, 5-6 כפיות סוכר מוסף ליום הן בהחלט משהו שניתן לשלב בתזונה יומיומית. אמנם רובינו מגיעים אליהם די בקלות. ובכל זאת זה בהחלט נותן גושפנקא לשילוב מתוקים בריאים אפילו כל יום.
ולכן, בקטגוריה המשמחת הזאת תמצאו את המיטב שלי, המתוקים המפנקים שיכולים להשתלב בכל בית בריא.