בתור מאוהבת בסידורי מקרר ומזווה, שלא לומר אובססיבית, נפגשתי עם פאולה וליאון לדבר על מה כדאי לשמור בתוך המקרר ומה מחוצה לו.
כמה מסקות הכי חשובות:
קנו מוצרים בהתאם למה שאתם באמת צורכים, כמה שפחות בזבוז מזון, קנו מזונות יבשים במקומות עם תחלופה גבוהה.
ניתן לשטוף ירקות ופירות לפני הכניסה למקרר, אך חשוב לייבש אותם ממש ממש טוב לפני הכניסה למקרר מחשש לקלקול מהיר.
תפוחי אדמה, בטטות ובצלים כדאי לשמור מחוץ למקרר (בתוכנית הסברתי בדיוק גם למה)
תבלינים, קטניות וקמחים, כדאי לשמור במקרר, אבל אם אין לכם מקום, שווה לקנות אותם בכמות קטנה ולאחסן במזווה, במקום אפל וחשוך.
מוצרי בשר, עוף ודגים, לשמור תמיד במקרר או במקפיא. את ההפשרה תעשו יום קודם לכן, בתוך המקרר. בגלל רגישות יתר לקלקול.
תפוחים ואגסים אוהבים קור משמעותי ולכן אפשר לשים אותם במקום הקר ביותר במקרר. מלפפונים רגישים יותר לקור ולכן כדאי לשמור במגירה בחלק החיצוני שלה שפונה לדלת.
עגבניות – ניתן לשמור מחוץ למקרר, במיוחד אם הן לא מספיק אדומות ואז הן מבשילות בחוץ.
פירות קיץ – בדרך כלל נשמרים הכי טוב בתוך המקרר. (ענבים, אפרסקים, מלון, אבטיח וכו')
פירות חורף – מחוץ למקרר. (פירות הדר, בננות, אבוקדו וכו')
צפו בקטע המלא שלי מפאולה וליאון