במקום ללכת לחומוסיה פשוט עדיף להכין חומוס ביתי שהוא הרבה יותר טעיםםםם
מרכיבים:
חצי קילו גרגירי חומוס (לא מוכנים)
מים חמים (עד בערך סוף הסיר)
כפית סודה לשתיה
6 שיני שום
מיץ לימון (לפי הטעם)
מלח (לפי הטעם)
מעט טחינה גולמית מלאה
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר את גרגירי חומוס, מים חמים וסודה לשתיה למשך שלוש שעות לפחות (במהלך הבישול כדאי לבדוק אם לא חסר מים) ולאחר שזמן הבישול תם בודקים אם גרגרים נמסים בפה ונמעכים בקלות אם הם לא נותנים לחומוס להתבשל לעוד זמן עד שהוא מקבל את הרכות הזו.
- לאחר מכן, שומרים חלק מהגרגירים לקישוט או תוספת לסלט (לפי מה שאתם אוהבים אפשר גם לטחון את כולם), טוחנים עם מוט ידני את החומוס (אפשר גם להוסיף חלק מהנוזלים תלוי מה הסמיכות שאתם אוהבים) שני השום, מיץ לימון , מלח וטחינה ולטחון עד שהחומוס חלק, מצלחתים ומגשים לסועדים הרעבים…
בתאבון!!
טיפ- אני אוהבת להכין רק שליש מכמות החומוס המבושל ולהקפיא את השני שליש הנותרים בקופסאות יחד עם הנוזלים, ומוציאה לפעם הבאה