קציצות טופו שילדים אוהבים

אני חייבת להבטיח לכן שהן טעימות הרבה יותר ממה שאתם חושבים.
הן קלילות ונימוחות והכי בטעם של בית.
וחוץ מזה שהן מכילות חלבון איכותי, סיבים תזונתיים וכמות מאד מרשימה של ויטמינים ומינראלים.

קבלו את המתכון לקציצות טופו שילדים אוהבים – רכות ונימוחות ברוטב אדום:

(בסביבות 24 קציצות קטנות/בינוניות)
מה צריך?
לקציצות:
2 חבילות טופו רך
בצל אחד גדול
3 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה + חצי צרור כוסברה
כפית מלח ים אטלנטי
כפית כמון
2 כפות שמן זית
2 כפות גדושות קמח עדשים כתומות
לרוטב:
בגדול כל רוטב עגבניות שאתם אוהבים.
אני אוהבת להכין רוטב קללללל בטירוף כי אין לי זמן:
כף שמן זית
2 פחיות של עגבניות מרוסקות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
מלח, פלפל, כמון
כף סילאן טבעי
איך מכינים:
טוחנים את כל מרכיבי הקציצות (למעט הקמח והשמן) לתערובת אחידה, שימו לב לטחון בפולסים ולא להגיע למצב של בלילה נוזלית.
אני טוחנת עם מוט ידני, אפשר כמובן גם במעבד מזון.
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
משמנים נייר אפייה בשמן זית.
יוצרים קציצות, משטחים מעט ומניחים על התבנית ברווחים.
מכניסים לתנור עד להשחמה, בדקו אם ניתן לחלץ אותן בקלות, זה הסימן להוצאה מהתנור- בסביבות 20-25 דק'.
בנתיים מכינים את הרוטב, בסיר רחב מרתיחים יחד את כל החומרים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דק'.
כשהקציצות מוכנות מעבירים אותן בזהירות לרוטב החם.
וזהו…
מגישים על קוסקוס מלא.
ואם אתן עם אנרגיות, קשטו קצת בכוסברה קצוצה.
* את הקמח עדשים ניתן להחליף לפירורי לחם
* אין צורך לטגן את הבצל
* כאמור כל רוטב עגבניות עובד כאן טוב – אני הפעם הוספתי שאריות מטבוחה חריפה שהכנתי לשבת.
* ואם הכנתן, תייגו אותי באינסטוש
תהנו💛