משרד הבריאות יצא בנייר עמדה חדש בנושא תחליפי הסוכר (המלאכותיים – אספרטיים, סוכרלוז וכו') עבור ילדים, בני נוער ונשים בהריון (אשר יש לתזונה שלהן השפעה על בריאות העובר הגדל ברחמן – נושא מרתק בפני עצמו).
אני נתקלת שוב ושוב בשאלות
לגבי ממתיקים או משקאות דיאט, או מוצרים "ללא סוכר".
היום גם יש עולם חדש של ממתיקים לכאורה טבעיים, סטיביה, סוויטנגו למינהם.
ואני חוזרת שוב ושוב על אותה מסקנה – וזו גם השורה התחתונה:
המטרה המרכזית היא להרגיל את פקעיות הטעם לטעמים פחות מתוקים, רק ככה! רק! נצליח בסופו של דבר לצרוך תזונה בריאה באמת, להנות ממנה ולמנוע תחלואה. 🍒🍓🍅🥗
אז עשיתי לכן קצת סדר וסיכמתי את המסקנות העיקריות:
👈 תחליפי סוכר אינם! מונעים השמנת ילדים ולכן אין טעם לצרוך אותם.
👈 אני ממליצה לא לתת לילדים מזונות המכילים תחליפי סוכר מופחתי קלוריות.
👈 תחליפי סוכר אינם חלק מהתזונה הים תיכונית המומלצת כיום.
👈 צריכת אספרטיים או סטיביה בקרב חולדות
בהריון נמצאה קשורה בעליה ברקמת השומן, בפגיעה בסבילות לגלוקוז, בשינוי הרכב המיקרוביום ואף בעליה בביטוי גנים המשפיעים על התנהגות אכילה, בקרב הצאצאים.
נמצא כי ילדים של נשים הרות שצרכו ממתיקים מלאכותים במהלך ההריון היו בעלי נטיה גבוהה יותר להשמנה.
נתון זה מבטא את היתכנות השפעת תחליפי הסוכר כבר ב 1000 הימים הראשונים.
*** הריוניות – אני ממליצה לא לקחת סיכון – מה גם שאתן תהנו מ"הגמילה" הזאת כל החיים ותודו לי בסוף 💛
👈 תחליפי סוכר מכילים פחות קלוריות, אך צריכתם אינה מנבאת ירידה ושמירה על המשקל.
👈 שיפור איכות התפריט באמצעות החלפת סוכר בתחליפיו בכדי למנוע השמנה וסוכרת איננו עיל
👈 המתקת מזון עלולה לגרום לצריכת מזון עודפת באופן כללי. – הידעתם?
בקיצור, לא רוצה להישמע דרמטית מידי, אבל באמת שעדיף לוותר.
לאט לאט ובהדרגה, צורכים ונהנים מטעמים פחות מתוקים ובכמות קטנה יותר.