מאפינס/פשטידות אישיות קישואים – זיתים

מאפינס קישואים וזיתים ללא גלוטן – כזה שילדים אוהבים

מה השוס? (יש עוד מילה כזאת שאשכרה אנשים משתמשים בה??)
שאת הקישואים לא רואים, לא שאכפת לי שיראו, אבל הם בעצם נותנים נפח למאפיi/פשטידה בלי להשפיע משמעותית על הטעם שלו ועל הנראות שלו.
ועל הדרך הם מוסיפים הרבה מאד ערכים איכותיים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינראלים.
מבחינתנו מאפינס קישואים ומבחינת הילדים מאפינס זיתים.
בקיצור שוס! נכון?
אז איך מכינים?

מתכון ל-26 מאפינס/פשטידות אישיות (אתן יכולות לעשות חצי כמות, לי יש חמישה ילדים😂)

מה צריך?
6 ביצים
קופסת קוטג' 5%
100 גרם מוצרלה
חצי חבילה גבינת כנען מפוררת
חצי חבילה בולגרית מעודנת 5% מפוררת (את שתיהן אני מפוררת פנימה עם ידיים נקיות, הכי קל).
6 קישואים מגורדים דק בפומפייה וסחוטים היטב מנוזלים.
4 כפות שמן זית
רבע כוס מדידה קמח עדשים
רבע כוס מדידה קמח שיבולת שועל (אם רוצים עם גלוטן, ניתן להמיר בקמח כוסמין מלא).
כפית א. אפייה.
חצי קופסת זיתים ירוקים חתוכים
אין צורך להוסיף למאפינס מלח בגלל הזיתים והגבינה המלוחה
איך מכינים?
מערבבים הכל יחד בקערה, אם התערובת נוזלית, מוסיפים כף קמח שיבולת שועל.
מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו
משמנים עם שמן זית את השקעים של התבניות
וממלאים כל שקע כמעט עד הסוף.
מפזרים שומשום מעל.
מכניסים לתנור ואופים עד השחמה. בסביבות 20-25 דק'.
שימו לב שהמאפינס לא נשרפים.
מוציאים, מצננים כמה דק' ואז מחלצים בעדינות מהתבניות.
מגישים עם סלט שווה והרי לנו ארוחת ערב מהממת בהחלט.