מג'דרה זריזה

מג'דרה זריזה

מג'דרה זריזה וסלט הכי פשוט שיש. זו אחת הארוחות צהריים היותר קלות הכנה, כיפיות וטעימות. ואחרי שהבטחתי בסטורי שאני אשתף באופן ההכנה, אז הייתי חייבת.

קבלו הסבר מדויק, ככה:

  1. מבשלים שקית עדשים שחורות בסיר עם הרבה מים (כמו פסטה בדיוק) בערך 20 דקות.
  2. מסננים.
  3. בנתיים, מטגנים שני בצלים בשמן זית
  4. מוסיפים 5 גזרים מגוררים גס. ניתן להוסיף כל ירק נוסף. (פטריות, קישואים, עלי מנגולד)
  5. מטגנים קלות
  6. מוסיפים כוס אורז בסמטי שטוף היטב.
  7. כוס ושלושת רבע מים רותחים. וכפית מלח.
  8. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מכבים
  9. ממתינים 10 דקות עם מכסה סגור.
  10. מערבבים את העדשים המוכנות עם האורז המוכן.
    כמה שבא לכם. עדיף לפחות יחס שווה בין האורז לעדשים. (העדשים מכילות יותר חלבון, סיבים וויטמינים ולכן מוסיפה כמות גדולה)

מקפיאים בשקית איקאה/זיפקלוק את העדשים המבושלות הנותרות לפעם הבאה..

מכינים סלט בקטנה שילדים אוהבים. או סלט שווה וגדול שגם ילדים אוהבים וגם אתן 🙂

וזהו.

וקבלו טיפ תזונתי על הדרך – הסלט מכיל ויטמין סי ולכן מאד מומלץ לשילוב יחד עם המג'דרה לצורך ספיגת הברזל מהעדשים השחורות.

קל קל קל.