עוגיות קינמון מעולות מחמישה מרכיבים פשוטים

אם יש משהו שאני לא מוותרת עליו באופן כללי זה מתוקים. הם תמיד ישתלבו לי בסדר היום וברוב הפעמים בגרסתם הבריאה יותר.
ואם יש עוד משהו שאני לא מוותרת עליו זו הפשטות.
אם אני צריכה לערב עוד קערה, או לעשות משהו בשני שלבים, סביר להניח שאני אוותר.
מצד שלישי, הכל חייב גם להיות טעים. אבל לא סתם טעים, ממש טעים.
כי אם לא, זה ממש לא שווה כלום.
בקיצור, העוגיות האלו, עונות על כל התנאים, הן קלות הכנה בטירוף, טעימות ממש ופשוט אדירות לקפה של אחה"צ.
הילדים שלי מתים עליהן והן מככבות אצלינו עם התה אחרי ארוחת שישי.
אוצו רוצו להכין, סופ"ש בפתח ולא בא לכן לוותר על משהו מתוק, סביר תזונתית וממש טעים.
עוגיות קינמון כיפיות מחמישה מרכיבים בלבד (בעצם שישה מרכיבים, אבל איחדתי את הקינמון והאבקת אפייה לרכיב אחד :))
ביצה אחת גדולה
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן זית
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
כפית שטוחה של אבקת אפיה + כפית גדושה של קינמון
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מערבבים את הביצה והסוכר עם מטרפה ידנית (עד שיש קצת קצף).
מוסיפים את השמן ולאחר מכן את כל המרכיבים היבשים עד לאיחוד – שימו לב שהעיסה צריכה להיות לא מידי בצקית, (את הקמח תוסיפו בהדרגה)
כך שצריך להשתמש בכפית בשביל ליצור עוגיות ולא עיגולים עם הידיים. כלומר לא ממש בצק.
חשוב ממש לא לערבב את העיסה יותר מידי ולהגיע לבצק.
אם הבצק נוזלי מידי תוסיפו מעט קמח.
יוצרים עוגיות עם כפית ומניחים עם מרווחים גדולים (הן משתטחות) על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לעד 10 דקות. שימו לב לא לייבש אותן.
חכו שיצטננו לחלוטין ואז סדרו אותן עומדות בקופסא, כמו בתמונה, ככה הן אינן נדבקות אחת לשנייה.
ואם הכנתן, שתפו ותייגו אותי באינסטגרם או בפייסבוק
תהנו