בורגול עם אפונה

ביום רביעי היה לי בוקר מטורף, סיימתי פגישה ב12.40 וקלטתי שתכף צהריים.
ניסיתי להיזכר שנייה מה בתכנון, פתחתי את המקרר ומצאתי טופו ובמיה מוכנים לאכילה.
אך בגיזרת הפחמימות לא נותר דבר.
חשבתי לעצמי מה אני עושה, כשנותרות לי בדיוק עשר דקות עד שהילדים חוזרים מבית הספר ואין שום תוספת ראויה?
פשפשתי במזווה ומצאתי שתי חבילות גדולות של בורגול שקראו לי לפעולה.
מג'דרה בורגול ואפונה ירוקה! תככב כאן במלוא הדרה.
עשר דקות בדיוק של הכנה ויש לכם מנה מעולה.
אז קבלו אותה, חגיגית, חמודה, יפה וטעימה.
גם לצד סלט ירקות היא עושה את העבודה.
מתכון קללל ומושלם.

מרכיבים:

כרוב בצל אחד קצוץ
כוסברה כוס בורגול עבה/רגיל
בצל כוס וחצי עד שתיים של אפונה קפואה (שמתי פה כוס ו3/4 בערך)
כרוב כפית מלח
כוסברה חצי כפית מכל תבלין: בהרט, פפריקה מתוקה וכמון.
בצל כוס וחצי מים רותחים.
כוסברה 2 כפות שמן זית
כרוב חצי לימון.

איך מכינים?

מטגנים קלות את הבצל עם שמן זית בסיר בינוני עד לשקיפות.
מוסיפים את הבורגול, האפונה והתבלינים – מערבבים ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דק'.
פותחים, מערבבים ובודקים אם הבורגול מוכן, אם עדיין לא ונגמרו הנוזלים, מוסיפים מעט וממשיכים לבשל עוד כמה דק' עד לריכוך.
סוחטים לימון על הבורגול החם ומגישים.
תהנו 💛