קציצות קינואה ובטטה אפויות משגעות

קציצות קינואה ובטטה – רכות ונימוחות – נחטפות בשניות

טבעוניות עם אופציה ללא גלוטן

חומרים:

4-5 בטטות קטנות/בינונית או 2-3 גדולות מבושלות ומעוכות לפירה –

אני אופה את הבטטות שלמות בתנור על מלח גס – 200 מעלות טורבו – בסביבות 40 דקות

כוס קינואה (לפני בישול) מבושלת – מבשלים כמו פסטה (בערך רבע שעה, תבדקו אם היא מוכנה), עם הרבה מים ואז מסננים. –

ניתן לשלב עדשים כתומות ולבשל באותו אופן. (להגלת כמות החלבון!)

טיפ – הכינו כמות גדולה יותר ותוכלו להשתמש בעתיד – ניתן להקפאה.

חצי כוס קמח כוסמין מלא או קמח עדשים כתומות

כוס עשבי תיבול קצוצים דק מאד – פטרוזליה, כוסברה, בזיליקום, נענע

רבע כוס שמן זית – חלקו לטיגון הבצל והשום

כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

בצל גדול קצוץ + 4 שיני שום קצוצות – לטגן יחד על מחבת להזהבה קלה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.

אני מכניסה לסלייסר תחילה את העשבי תיבול – הכי אוהבת צרור נדיב של כוסברה, קוצצות היטב ומוסיפה את הבטטות הקלופות והסלייסר הופך אותן לפירה.

מערבבים יחד את כל החומרים מלבד הקמח, מוסיפים את הקמח בהדרגה – לא תמיד צריך להוסיף בכלל קמח. אם ניתן בקלות לייצר קציצות כיפיות, וותרו עליו

חשוב להצליח לייצר קציצות אך לא להגיע למרקם דחוס מידי. 

תטעמו ותקנו תיבול. (אין כאן ביצה ולכן ניתן לטעום ללא חשש)

מניחים נייר אפייה משומן בשמן זית על תבנית תנור גדולה. יוצרים קציצות בגודל בינוני.

מברישים בשמן זית ואופים עד להשחמה. בערך 30-40 דקות. הן צריכות להתייצב היטב,

בדקו אותם כבר אחרי 20 דקות כדי לוודא שהן לא נשרפות. 

אפשר להגיש אותן עם סלט שווה וטחינה גולמית מלאה. יאממי.