גרנולה מדהימה וכשרה לפסח

החלטתי שאין מצב שאני מוותרת על הארוחה הקבועה שלי אחרי אימון,

הכוללת יוגורט טבעי + פרי חתוך וגרנולה ביתית שווה, גם בפסח.

מה גם שאף אחד בבית לא מוותר לי על צנצנת כיפית שתעמוד על השיש.

אנחנו כבר רגילים מידי, הצנצנת נשארת קבועה, ואני הגמד הקטן, ממלאת אותה בכל פעם כשהמפלס מגיע אל מתחת לקו האדום.

אז קדימה לעבודה, הפסח שלכם הולך להיות צבעוני ובריא. אין סיבה שלא.

מה צריך לגרנולה מושלמת – כשרה לפסח, ללא גלוטן:

  750 גרם כוסמת ירוקה (לא חומה ולא קלויה)

  100 גרם קוקוס טחון

כף קינמון (אפשר גם שתיים)

  חצי כוס מייפל טבעי

2 כפות שמן זית איכותי

חופן מכל סוג אגוזים – לוז, פקאנים, קשיו, מלך. או כל אגוז אחר שאתם אוהבים, אני אוהבת גם שברי בוטנים, שקדים  ושברי קוקוס (ניתן להוסיף מכולם)

לאחר האפייה ניתן להוסיף גוג'י ברי או כל פרי יבש אחר שאתם אוהבים.

 

איך מכינים?

מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו, מניחים על תבנית תנור נייר אפייה.

מערבבים בקערה את כל החומרים יחד, מערבבים היטב כך שהמייפל והשמן יכסו את כל התערובת ויעטפו אותה היטב.

מעברים לתבנית ומשטחים את הגרנולה עליה.

מכניסים לתנור החם ואופים – אחרי 10 דקות מערבבים את הגרנולה ומכניסים לאפייה. סך הכל בערך 20-25 דקות, שימו לב לא לשרוף אותה.

מחכים להצטננות ומוסיפים פירות יבשים (לא חובה), מעבירים לצנצנת יפה.

ניתן לקחת את הגרנולה אתכם לטיולים, רק תיזהו היא ככל הנראה תיגמר מהר מידי.

חג פסח שמח וכשר!