בכל פעם שאני מעלה לסטורי שלי תמונות של סלטים, אני מקבלת המון בקשות למתכון לרוטב לסלט.
והאמת היא שאני פשוט מכורה לסטנדרט, שמן זית, מלח ולימון. משום מה, זה תמיד מרגש אותי מחדש.
כלומר, אוהבת שיעמום שטעים לי. מסתדרת איתו מעולה.
בכל מקרה, כשיש לי אורחים לרוב יהיה מונח על השולחן גם הסלט כרוב עם הרוטב המתקתק טיפונת.
בקיצור קבלו אותו, סלט כרוב סגול (או לבן) מהמם:
מה צריך?
ראש כרוב סגול בינוני
צרור כוסברה/פטרוזליה
חצי בצל סגול או 2-3 גבעולי בצל ירוק
איך מכינים?
קוצצים את הכרוב דק (ניתן לקצוץ מראש ולשמור בשקית זיפקלוק – נשמר בכיף לשלושה ימים וכך ניתן לתקתק סלט בכמה דקות)
קוצצים דק את הכוסברה או הפטרוזליה, (בעיני הכוסברה עושה פה עבודה מדהימה), את הבצל הסגול או הבצל הירוק, מניחים יחד את כל הירקות בקערת סלט גדולה.
הרוטב מתאים לסלט גדול, גם אותו ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד שבוע.
שקשקו יחד בצנצנת או מיכל מתאים לרטבים:
- כף גדושה סילאן טבעי
- לימון אחד גדול סחוט
- שתי כפות חומץ אורז
- כפית שטוחה של מלח ורוד או רגיל
- כף רוטב סויה
- שלוש כפות שמן זית
- נגיעת שמן שומשום – ממש כמה טיפות – כפית בערך.
לפני ההגשה, שופכים חצי מכמות הרוטב על הסלט – מערבבים היטב ואז מוסיפים במידת הצורך עוד רוטב נוסף