אם יש משהו שאני ממש אוהבת להכין זה ארוחת המבורגר בלחמניה,
רק בגרסה בריאה הרבה יותר.
💪 גם לחמניות מלאות במקום לבנות
💪 גם טחינה מלאה במקום מלא רטבים עתירי סוכר ושומן
💪 גם המבורגר עדשים שחורות בהכנה ביתית.
הילדים שלי מתים על זה.
אז קבלו את המתכון להמבורגר עסיסי ומושלם.
תהנו 💛
מתכון להמבורגר עדשים שחורות:
כוס וחצי עדשים שחורות
בצל
שלוש שיני שום
שלושה גזרים
חבילת פטריות שמפיניון או פטריית פורטבלו 1 גדולה
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
שלוש כפות שמן זית
כף סילאן טבעי
כפית גדושה כמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית סודה לשתיה
שתי ביצים
4 כפות פירורי לחם מחיטה מלאה.
איך מכינים:
- בשלו כוס וחצי עדשים שחורות בהרבה מים, כמו פסטה.
בנתיים:- טחנו עם מוט ידני או בלנדר את הכוסברה, הפטרוזליה והשום.
- גרדו שלושה גזרים בפומביה לתוך קערה גדולה.
- טגנו בצל אחד עם כף שמן זית במחבת והוציאו לקערה הגדולה עם הגזרים, הוסיפו למחבת חבילת פטריות שמפיניון חתוכות, או פטריית פורטובולו גדולה חתוכה.
- עד שהן טיפה מגירות נוזלים, טיגון קל מאד.
- כשהעדשים מוכנות אחרי רבע שעה בערך סננו אותם.
- מחצית מהן תטחנו יחד עם הפטריות, ערבבו את כל החומרים בקערה, למעט הביצים והפירורי לחם.
כולל הגזר המגורד, העדשים הטחונות, העדשים הלא טחונות, עשבי התיבול הטחונים והתבלינים. - תטעמו ותקנו תיבול.
- ואז הוסיפו שתי ביצים ופירורי לחם.
- הניחו לתערובת לספוג טעמים, חמש דקות לפחות, אפשר גם חצי שעה במקרר.
- חממו תנור ל190 מעלות טורבו.
- צרו קציצות דמוי המבורגר והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית.
- הכניסו לתנור ל20 דקות בערך. שימו לב להימנע מייבוש הקציצות. אין צורך להפוך אותן.
- תהנו ותגישו עם הרבה טחינה, ירקות פרוסים ולחמניות המבורגר מלאות.