המבורגר עדשים שחורות

המבורגר עדשים שחורות

אם יש משהו שאני ממש אוהבת להכין זה ארוחת המבורגר בלחמניה,
רק בגרסה בריאה הרבה יותר.

💪 גם לחמניות מלאות במקום לבנות
💪 גם טחינה מלאה במקום מלא רטבים עתירי סוכר ושומן
💪 גם המבורגר עדשים שחורות בהכנה ביתית.

הילדים שלי מתים על זה.
אז קבלו את המתכון להמבורגר עסיסי ומושלם.
תהנו 💛

מתכון להמבורגר עדשים שחורות:

המבורגר עדשים שחורות

עדשים כוס וחצי עדשים שחורות

בצל בצל

שום שלוש שיני שום

גזר שלושה גזרים

פטריות חבילת פטריות שמפיניון או פטריית פורטבלו 1 גדולה

פטרוזיליה צרור פטרוזיליה

כוסברה צרור כוסברה

שמן זית שלוש כפות שמן זית

סילאן כף סילאן טבעי

כמון כפית גדושה כמון

כפית פפריקה מתוקה

מלח כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית סודה לשתיה

ביצים שתי ביצים

4 כפות פירורי לחם מחיטה מלאה.

איך מכינים:

  1. בשלו כוס וחצי עדשים שחורות בהרבה מים, כמו פסטה.
    בנתיים:

    1. טחנו עם מוט ידני או בלנדר את הכוסברה, הפטרוזליה והשום.
    2. גרדו שלושה גזרים בפומביה לתוך קערה גדולה.
    3. טגנו בצל אחד עם כף שמן זית במחבת והוציאו לקערה הגדולה עם הגזרים, הוסיפו למחבת חבילת פטריות שמפיניון חתוכות, או פטריית פורטובולו גדולה חתוכה.
    4. עד שהן טיפה מגירות נוזלים, טיגון קל מאד.
  2. כשהעדשים מוכנות אחרי רבע שעה בערך סננו אותם.
  3. מחצית מהן תטחנו יחד עם הפטריות, ערבבו את כל החומרים בקערה, למעט הביצים והפירורי לחם.
    כולל הגזר המגורד, העדשים הטחונות, העדשים הלא טחונות, עשבי התיבול הטחונים והתבלינים.
  4. תטעמו ותקנו תיבול.
  5. ואז הוסיפו שתי ביצים ופירורי לחם.
  6. הניחו לתערובת לספוג טעמים, חמש דקות לפחות, אפשר גם חצי שעה במקרר.
  7. חממו תנור ל190 מעלות טורבו.
  8. צרו קציצות דמוי המבורגר והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית.
  9. הכניסו לתנור ל20 דקות בערך. שימו לב להימנע מייבוש הקציצות. אין צורך להפוך אותן.
  10. תהנו ותגישו עם הרבה טחינה, ירקות פרוסים ולחמניות המבורגר מלאות.
המבורגר עדשים שחורות