מג'דרה זריזה וסלט הכי פשוט שיש. זו אחת הארוחות צהריים היותר קלות הכנה, כיפיות וטעימות. ואחרי שהבטחתי בסטורי שאני אשתף באופן ההכנה, אז הייתי חייבת.
קבלו הסבר מדויק, ככה:
- מבשלים שקית עדשים שחורות בסיר עם הרבה מים (כמו פסטה בדיוק) בערך 20 דקות.
- מסננים.
- בנתיים, מטגנים שני בצלים בשמן זית
- מוסיפים 5 גזרים מגוררים גס. ניתן להוסיף כל ירק נוסף. (פטריות, קישואים, עלי מנגולד)
- מטגנים קלות
- מוסיפים כוס אורז בסמטי שטוף היטב.
- כוס ושלושת רבע מים רותחים. וכפית מלח.
- מבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מכבים
- ממתינים 10 דקות עם מכסה סגור.
- מערבבים את העדשים המוכנות עם האורז המוכן.
כמה שבא לכם. עדיף לפחות יחס שווה בין האורז לעדשים. (העדשים מכילות יותר חלבון, סיבים וויטמינים ולכן מוסיפה כמות גדולה)
מקפיאים בשקית איקאה/זיפקלוק את העדשים המבושלות הנותרות לפעם הבאה..
מכינים סלט בקטנה שילדים אוהבים. או סלט שווה וגדול שגם ילדים אוהבים וגם אתן 🙂
וזהו.
וקבלו טיפ תזונתי על הדרך – הסלט מכיל ויטמין סי ולכן מאד מומלץ לשילוב יחד עם המג'דרה לצורך ספיגת הברזל מהעדשים השחורות.
קל קל קל.